dc.contributor.author |
Stepurina, Tatiana |
|
dc.contributor.author |
Rotari, Vitalie I. |
|
dc.date.accessioned |
2019-12-26T13:45:31Z |
|
dc.date.available |
2019-12-26T13:45:31Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier.citation |
STEPURINA, Tatiana, ROTARI, Vitalie I. (2012). The comparative analysis of in vitro phaseolin proteolysis by papain at different pH values. In: Studia Universitatis Moldaviae. Seria Științe reale și ale naturii: Biologie. Chimie. Revista științifică, nr. 1(51), pp.84-92. ISSN 1814-3237 |
en |
dc.identifier.issn |
1814-3237 |
|
dc.identifier.uri |
http://studiamsu.eu/nr-1-51-2012/ |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.usm.md:8080/xmlui/handle/123456789/2430 |
|
dc.description.abstract |
Hidroliza fazeolinei native, proteina de rezervă principală din seminţele de fasole (Phaseolus vulgaris L.), de către papaină la diferite valori ale pH-ului, în diapazonul 4,6-8,0, a fost studiată în condiţii invitro. A fost determinat căfaseolina este modificată de către proteoliza limitatăa toate pH-urile investigate. Această modificare rezultăîn formarea fragmentelor ce corespund aproximativ jumătăţii de subunitate a fazeolinei native, care rămân asociate în structura cuaternară amoleculei,producând fazeolina-Pap. La pH-uri mai înalte de 6,2 o parte din fazeolina-Pap este complet hidrolizată de către papaină, ceea ce indică la faptul că asocierea fazeolinei în structuri supramoleculare la pH acid îi conferă, probabil, rezistenţă la proteoliză. |
en |
dc.language.iso |
en |
en |
dc.publisher |
CEP USM |
en |
dc.subject |
fazeolină |
en |
dc.subject |
native phaseolin |
en |
dc.title |
THE COMPARATIVE ANALYSIS OF IN VITRO PHASEOLIN PROTEOLYSIS BY PAPAIN AT DIFFERENT pH VALUES |
en |
dc.type |
Article |
en |