THE COMPARATIVE ANALYSIS OF IN VITRO PHASEOLIN PROTEOLYSIS BY PAPAIN AT DIFFERENT pH VALUES

Show simple item record

dc.contributor.author Stepurina, Tatiana
dc.contributor.author Rotari, Vitalie I.
dc.date.accessioned 2019-12-26T13:45:31Z
dc.date.available 2019-12-26T13:45:31Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.citation STEPURINA, Tatiana, ROTARI, Vitalie I. (2012). The comparative analysis of in vitro phaseolin proteolysis by papain at different pH values. In: Studia Universitatis Moldaviae. Seria Științe reale și ale naturii: Biologie. Chimie. Revista științifică, nr. 1(51), pp.84-92. ISSN 1814-3237 en
dc.identifier.issn 1814-3237
dc.identifier.uri http://studiamsu.eu/nr-1-51-2012/
dc.identifier.uri http://dspace.usm.md:8080/xmlui/handle/123456789/2430
dc.description.abstract Hidroliza fazeolinei native, proteina de rezervă principală din seminţele de fasole (Phaseolus vulgaris L.), de către papaină la diferite valori ale pH-ului, în diapazonul 4,6-8,0, a fost studiată în condiţii invitro. A fost determinat căfaseolina este modificată de către proteoliza limitatăa toate pH-urile investigate. Această modificare rezultăîn formarea fragmentelor ce corespund aproximativ jumătăţii de subunitate a fazeolinei native, care rămân asociate în structura cuaternară amoleculei,producând fazeolina-Pap. La pH-uri mai înalte de 6,2 o parte din fazeolina-Pap este complet hidrolizată de către papaină, ceea ce indică la faptul că asocierea fazeolinei în structuri supramoleculare la pH acid îi conferă, probabil, rezistenţă la proteoliză. en
dc.language.iso en en
dc.publisher CEP USM en
dc.subject fazeolină en
dc.subject native phaseolin en
dc.title THE COMPARATIVE ANALYSIS OF IN VITRO PHASEOLIN PROTEOLYSIS BY PAPAIN AT DIFFERENT pH VALUES en
dc.type Article en


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Context