Globulinele de rezervă 7S şi 11S din seminţele de arahide şi de soia ,ca ingrediente naturale ale alimentelor,pot determina dezvoltarea reacţiei alergice cauzate de
formarea intensivă a imunoglobuline lor E (IgE)
alergen specifice.Secvenţele de aminoacizi ale globul in elor de rezervă din seminţe sunt conservative ;prin urmare, în secvenţele multora dintre ele există situsuri care sunt similare în structura primară a epitopilor IgE, ceea ce determină alergenicitatea globulinelor 7S şi 11S din arahide şi soia. În prezentul studiu
a fost efectuată o evaluare cantitativă a probabilităţii prezenţei epitopilor IgE, care determină imunoreactivitatea încrucişată stabilită a globulinelor de rezervă din
arahide şi din soia în globulinele 7S şi 11S din seminţele altor plante.
A fost efectuată o estimare cantitativă a probabilității prezenței epitopilor IgE
ce determină imunoreactivitatea încrucișată stabilită a globulinelor de rezervă din
arahide și soia în secvențele de aminoacizi ale globulinelor 7S și 11S
din semințele altor plante.
Seed storage 7S and 11S globulins of peanut and soybean
as natural components of food can lead to the development
of increased allergic sensitivity caused by the intensive
formation of allergen -specific immunoglobulin E (IgE). The
amino acid sequences of the seed storage
globulins are conservative, therefore,in the sequences of many of them there are sites that are close similar of IgE epitopes
of 7S and 11S globulins of peanuts and soybeans.
In the present work, a quantitative assessment of the probability of the presence of IgE epitopes determining the
established cross immunoreactivity of
seed storage globulins of peanuts and soybeans,
in the sequences of 7S and 11S seed storage globulins of other plants was carried out.